Постинг
17.09.2011 09:17 -
Пиле къри по индийски
Продукти за 4 порции:
- 1 пиле (около 1.2 кг)
- 200 гр лук
- 1 с.л. къри
- 1/4 ч.л. настъргано индийско орехче
- 6 скилидки чесън
- 3-4 см корен джинджифил
- 1-2 ситно нарязани люти чушки
- 1 домат
- 15 клончета кориандър
- 4-5 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Пилето се нарязва на 4 порции, маха се кожата и се измива. В една тенджера загряваме мазнината и там поставяме нарязаният на ситно лук, заедно със ситно нарязания джинджифил и люти чушки. Когато лука стане прозрачен, добавя ме и ситно нарязания чесън. Пържим още една минута и прибавяме парчетата пиле. Пържим докато побелее месото и прибавяме индийското орехче, после домата, обелен и нарязан на дребно, поръсваме с кърито и разбъркваме. След това залива всичко с вряща вода, докато покрием пилето. Варим на тих огън 20 минути с леко открехнат капак на тенджерата. Накрая поръсваме със ситно нарязан кориандър.
Сервира се с пилаф от "Басмати" ориз или с хляб и богата салата от свежи зеленчуци.
Няма коментари