Постинг
18.09.2011 13:58 -
Индийски картофени бухти
Продукти за 15 броя:
250 г картофи
сол
6 яйца
100 г пресен джинджифил
4 зелени люти чушлета
250 г галета
олио
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват и се варят, покрити в солена вода около 30 мин. В друга тенджера се варят яйцата, също в солена вода 10 мин. Изваждат се, охлаждат се и се обелват.
Джинджифилът се бели и се реже на ситно. Чушлетата се измиват.
Картофите се отцеждат, поливат се със студена вода и се обелват. Джинджифилът, чушлетата, картофите и яйцата се пюрират с ѕ ч.л. сол на фина паста и се смесват с галетата.
От тестото се оформят малки овални бухти. В дълбок съд се загряват 4 см олио и бухтите се пържат 2-3 мин. до златисто. Изваждат се и се отцеждат от мазнината върху кухненска хартия.
Няма коментари