Постинг
18.09.2011 13:57 -
Лимонов сладкиш
Продукти:
200 гр. брашно
50 гр. нишесте /използвах с аромат на лимон/
125 гр. захар
1/2 пакетче бакпулвер /сложих цяло/
2 яйца
125 гр. меко масло
1 лимон /кора и сок
Глазура
200 гр. пудра захар
1-2 с.л. лимонов сок
Фурната се загрява на 175С.
Лимоновата кора се настъргва и се изстисква сокът. От него се отделя 1-2 с.л. за глазурата. Смесват се брашното, нишесте, бакпулвер. Към тях се прибавят кората и сока на лимона, маслото, захарта и яйцата. Всичко се разбива добре с миксер.
Форма за печене се намазнява и поръсва с брашно. /Аз използвах силиконова и това оформи "бъчвообразната" му, вместо трапецовидна форма.
Пече се около 35-40 мин., до зачервяване и проба - суха клечка.
Изважда се от фурната, изчаква се 10 мин. да се охлади и освобождава от формата.
200 гр. брашно
50 гр. нишесте /използвах с аромат на лимон/
125 гр. захар
1/2 пакетче бакпулвер /сложих цяло/
2 яйца
125 гр. меко масло
1 лимон /кора и сок
Глазура
200 гр. пудра захар
1-2 с.л. лимонов сок
Фурната се загрява на 175С.
Лимоновата кора се настъргва и се изстисква сокът. От него се отделя 1-2 с.л. за глазурата. Смесват се брашното, нишесте, бакпулвер. Към тях се прибавят кората и сока на лимона, маслото, захарта и яйцата. Всичко се разбива добре с миксер.
Форма за печене се намазнява и поръсва с брашно. /Аз използвах силиконова и това оформи "бъчвообразната" му, вместо трапецовидна форма.
Пече се около 35-40 мин., до зачервяване и проба - суха клечка.
Изважда се от фурната, изчаква се 10 мин. да се охлади и освобождава от формата.
Няма коментари